T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / MALTEPE - Maltepe Fen Lisesi

Özyeğin Üniversitesi Gezisi

Okulumuzun, hukuk fakültesinde okumak isteyen "Türkçe-matematik" öğrencileri olarak 05.12.2019 tarihinde Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin düzenlediği "Ceza Hukuku Alanında kurgusal Mahkeme" etkinliğine katıldık. Hakim, savcı, avukat, davalı, davacı gibi kavram ve kişileri, mahkemeyi izleyerek yerinde öğrendik. Ardından üniversitenin içini gezdik. Yapılan ve yapılması düşünülen projeler hakkında bilgi aldık.

                                                                                                                                 

                                                                                                   Türkçe-Matematik Öğrencileri

 

Etkinliğe Katılan Öğrencilerimizin Kişisel Düşünceleri:

 

Busenaz Kaplanoğlu 11/D- TM

05.12.2019 tarihinde Özyeğin Üniversitesi'ne yapmış olduğumuz "Ceza Hukuku Alanında Kurgusal Dava Etkinliği" geziniz hakkındaki görüşlerimi belirtmek istiyorum.

           Etkinliğin sunulmasında görevli kişiler bizlerle çok iyi ilgilendiler. Etkinliği gerçekten çok beğendim, güzel kurgulanmış ve çok emek verilmişti. Avukatlar hariç sanıklar, savcı ve hakimler çok başarılıydı. Ben dava sonunda verilen karardan memnun olmadığımı belirttim. Öğretmenleri ve görevli öğrenciler tüm sorularımızı yanıtladılar. Etkinlik sonunda büyük bir ilgiyle bize okullarını gezdirdiler ve imkanlarından bahsettiler. Hepimiz geziden çok memnun kaldık. Özyeğin Üniversitesi'ne, Erdal hocamıza ve okulumuz idaresine çok teşekkür ediyorum.

 

Muhammet Yücel Çelik 11/D- TM

           "Kurgusal Dava" etkinliği için gittiğimiz Özyeğin Üniversitesi'nde, etkinlikte avukatların kağıt üzerinden gitmeleri hariç tiyatral düzende de pek sıkıntı yoktu.

           Üniversiteyi tanıtmak amacıyla bize eşlik eden Mutlu abinin verdiği bilgiler kanaatimin oluşmasında etkili oldu.

           Binaların mimari yapısının yatay olarak büyülemesi ve ağaçları öne çıkaracak renklerin kullanımı hoşuma gitti. Ağaçlar büyüdüğünde etraf güzel görünecek.

 



Eda Kaya 11/D- TM

 

           Öncelikle 05.12.2019 tarihinde gittiğimiz "Ceza Hukuku" konseptli Kurgusal Dava Konferansı gezimizi planlayıp düzenleyen Busenaz Kaplanoğlu'na, İlyas amcaya, felsefe öğretmenimiz Erdal hocaya emeklerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bu etkinlik sayesinde gelecekte yapmak istediğim mesleğin işleyişini, kurallarını daha detaylı öğrenme fırsatı buldum. Ayrıca konferansın düzenleyen Özyeğin Üniversitesi'ni de inceleme fırsatı bulduk, bu sayede üniversite hakkında fikir sahibi olduk. Konferans sayesinde de hedeflerimize ait düşüncelerimiz sağlamlaştı.

Image

Image

Image

Image

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.12.2019 - Güncelleme: 15.12.2019 19:50 - Görüntülenme: 733
  Beğen | 1  kişi beğendi