Let's Teach Each Other Erasmus+ Projesi Çekya Toplantısı

Slovakya koordinatörlüğünde Yunanistan ve Çek Cumhuriyeti ile birlikte yürüttüğümüz KA2 Okul Eğitimi Alanında Stratejik Ortaklıklar  " Let's  Teach Each Other "adlı Erasmus + projemizin ikinci toplantısı Çekya Brno şehrinde Stredni Skola Electrotecnika A Energetica' adlı okulunun ev sahipliğinde 10-16 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi. İkinci kısa dönem öğrenme öğretme hareketliliğine okulumuz temsilen öğrencilerimiz; Eylül Balkaya, Ege Konuralp, Zeynep Berberoğlu, Berke Sinan Yetkin, öğretmenlerimiz Zehra Öztürk Tüm, Aslı Çakmak, Hayriye Elmas katılmışlardır.

Ev sahibi okulun hazırlamış olduğu açılış töreni ve okul gezisi sonrasında öğrenciler karma gruplara ayrılarak blender uygulaması ile 3D workshop atölyelerine katıldılar. Kar tanesi, zil melek ve benzeri 3D tasarım objeleri ile çalışmalar yapıldı. Dijital sözlük planlama işleyiş ve yaygınlaştırma çalışmaları,  yerel faaliyetler ile ilgili toplantılar yapıldı ve çalışma raporları hazırlandı.

Çağımızın dijital öğrenme ve ICT teknolojilerini kullanarak, kültür mirasları hakkında farkındalık geliştirmeyi amaçlayan projemizde karşılıklı bir öğrenme atmosferi oluşturuldu. Pek çok farklı tarzda mimari eserin bir arada bulunduğu Brno  şehir gezisinde,  mitler, efsaneler, statüler, kiliseler ve meydanlar rehber eşliğinde gezildi.Unesco Dünya Mirası listesine girmeyi gerçekten hak eden, Orta Avrupa'nın en etkileyici Barok konutlarından birini barındıran Valtice, mimari dokusu tarihi ve doğal güzellikleri ile katılımcılarda hayranlık uyandırdı. A. Mucha'nın Slav epik tarihi konulu resim sergisine gitmek farklı bir kültürü sanatı ile öğrenmeye adım atmak, önemli bir deneyimdi.

Masal Şehri olarak da anılan Prag, Unesco Dünya Mirası olarak kabul edilen tarihi merkez rehber eşliğinde gezildi. Mimari dokusu ve eşsiz güzellikleri ile göz dolduran Astronomik Saat, Charles Köprüsü, Hradcani Kalesi, St Vitus Katedralini yerinde görmek, kültür miraslarını koruma ve gelecek kuşaklara aktarma konusunda farkındalık oluşturduğu gözlemlendi.

Misafirperverliği ve ev sahipliğinden dolayı başta okul Müdürü Oldric Zitovsky 'ye tüm okul öğretmenlerine, öğrencilerine ve çalışanlarına teşekkür ederiz.

01-11-202101-11-202101-11-202101-11-202101-11-202101-11-202101-11-202101-11-202101-11-2021

Yayın: 01.11.2021 - Güncelleme: 01.11.2021 13:12 - Görüntülenme: 1117